17 horecazaken uit Vorselaar hebben samen het project 'Vorselaarse hapjes in een box' georganiseerd. 'Een paar dagen na de bekendmaking zijn er al zo'n 500 bestellingen binnen gelopen en moeten we voor enkele opties al het bordje volzet ophangen', zegt Jolien Laenen 'De Wingerd'.

Het project is ontstaan in de schoot van de lokale werkgroep Horeca. 'Uitsluitend voor inwoners van Vorselaar, voor logistieke redenen.'

Horeca en lokaal bestuur bekijken er wat ze voor elkaar kunnen betekenen. In de werkgroep zitten namens de horeca Jolien Laenen van restaurant De Wingerd, Bram Heylens van brasserie de Schranshoeve, Gert Geentjens van Grand Café General, Steven Segerink van sportcafé De Dreef en Jos Bouly namens het gemeentebestuur.

Als organisatie treden ze nu voor het eerst naar buiten. Vorselaarse hapjes in een box staat voor 5 verschillende dozen waarin telkens 5 gerechtjes zitten.

Die heerlijke creaties komen allemaal uit de keukens van de deelnemende horecazaken. Een doos voor één persoon kost, hoe kan dit ook anders in 2290 Vorselaar, €22,90.